Förra våren intervjuade vi vår kollega Johan om sina förväntningar inför att börja på Citerus. Nu har Johan varit en del av Citerusgänget i knappt ett år så vi passade på att ställa några frågor om hans första tid.

Johan hann delta på några Citerusdagar på kontoret innan sin start men från första dagen och till idag har resterande tid varit remote.  

5060012

Hur har du lärt känna dina kollegor digitalt?

Tiden "på stranden" innan jag började hos min kund var det som hjälpte mest. Jag och två kollegor jobbade med vår hemsida och det gjorde att jag blev en del av Citerus. Vi hade något att jobba kring och lärde känna varandra under tiden. Annars har diskussioner under Citerusdagarna, walk and talks, Slack och Basecamp bidragit. Det går trots allt inte att ersätta det personliga mötet, så visst har det varit lite besvärligare.


Hur fungerar det att jobba remote?
Problemen har varit väldigt små och fördelarna enorma. En av dem är möjligheten att styra över min egen tid. Det skapar en kontroll som minskar min stressnivå. Tiden som jag tidigare pendlade, ger mig nu möjlighet till en lite luftigare arbetsdag med möjlighet till paus och reflektion. För mig är det värdefullt att ta en promenad efter lämning och ibland hinna yoga på lunchen. 


Du har även hunnit med att hålla din första kurs digitalt: Agil intro. Hur var det?
Det har varit väldigt spännande - jag har fått ros och ris. Dock har kritiken mest handlat om hantering av förväntningar vilket är en god lärdom. Det var också några kritiska stämmor som tyckte att kursen var "för kort tid" och att "uppföljning med fördjupning krävs". Reflektion i små grupper och många praktiska övningar är uppskattat.


Förutom Agil intro erbjuder även Johan inspiration kring DevOps. Han har skrivit en uppskattad blogg och kommer i slutet på februari att hålla ett “Runda-bords-samtal” kring DevOps.

Vill du delta på runda bordet, ta del av en inspirations-workshop eller föreläsning? Hör av dig till helena.solheim@citerus.

Är du vår nästa kollega?

Vi vill gärna bli fler konsulter. Är du nyfiken på hur det är att jobba som konsult hos oss? Klicka på knappen nedan så hör vi av oss.

Nyfiken på Citerus
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor